Фото без опису
У Великоандрусівській ОТГ вдалося здійснити енергореконструкцію сільської школи. Там за рекордні сім днів стару опалювальну систему перевели на шведські технології відповідно до європейських стандартів. На відкриття об’єкту приїхав Надзвичайний і Поважний Посол Королівства Швеції в Україні Мартін Хагстрьом.

Окрім повної реконструкції системи опалення, ­проект передбачав ще й заміну вікон на енерго­ефективні й встановлення системи дистанційного моніторингу та керування температурою в приміщенні.

Вартість такого оновлення – майже чотири мільйони гривень субвенції державного бюджету на розвиток інфраструктури об’єднаної територіа­льної громади.

Директор компанії «Октопус Енерджі», яка є офіційним представником шведських теплових насосів, Андрій Гевеля наголосив, це перший в Україні соціальний об’єкт, у якому використали шведські технології.

Голова облдерж­адміністрації Сергій Кузьменко зазначив, реалізований проект­ – приклад того, як об’єднана територіальна громада може використовувати державні кошти на свої пріоритетні напрямки.

– У нас триває процес об’єднання громад і Великоандрусівська вже відчула на собі ці переваги. Окрім того, що громада отримує певний фінансовий ресурс, вона ще й має усі повноваження, аби самостійно приймати рішення, які проекти хоче реалізувати. Сподіваюся,­ для інших громад це буде поштовхом для того, аби робити територію громади ще комфортнішою і сучаснішою для життя жителів. Якщо зрозуміємо, що цей проект дійсно ефективний, ми готові його рекламувати перед іншими громадами. І приємно те, що високі шведські технології уже застосовуються в нашій області. Надалі шукатимемо більше економічних можливостей для розвитку співпраці зі Швецією, – наголосив Сергій Кузьменко.